Trevianin hallinnoima Agore Kiinteistöt tuo tunnetun autokaupan kiinteistön autoalan tulevaisuuteen Oulussa

Oulun Limingantullissa sijaitseva perinteinen autokaupan kiinteistö, Kallisenkaarre 5 täydentyy uusilla toimijoilla. Jo 70-luvun lopulta, paikallisesti tunnettu ”mersukauppa”, siirtyi Agore Kiinteistöjen omistukseen vuonna 2017 ja kiinteistöä on kehitetty siitä lähtien uuteen ja vastuulliseen, mutta pääosin autoalalle uskolliseen suuntaan.

”Kiinteistössä toimii tällä hetkellä Lounaskahvila Kirsikka, käytettyjen autojen kauppa GTI X Cars, autovuokraamo Europcar ja sähköpyöräkauppa Electrobike. Nyt 1.6. avaavan LänsiAuton myötä noin 6500 neliön kiinteistö on liki täyteen vuokrattu”, kertoo Trevianin Asset Manager Jussi Mattila.

”Aiemmin uutisoitu globaali autojätti avaa ovensa myös kesäkuun aikana ja voidaan julkistaa lähiaikoina”, vihjaa Mattila ja jatkaa, että jäljelle jäävälle noin 500 neliön tuotantotila on viimeistään silloin uudella tavalla houkutteleva.


LÄNSIAUTO AVAA VAIHTOAUTOLIIKETOIMINTAAN KESKITTYVÄN TOIMIPISTEEN


LänsiAuto on vuonna 1978 perustettu suomalainen autoalan perheyritys, josta on kasvanut yksi toimialansa suurimmista autokaupan ja vuokrauksen konserneista Suomessa. LänsiAutossa työskentelee n. 450 ammattilaista automyynnin, huoltopalvelujen ja autojen vuokrauksen tehtävissä ympäri Suomen. Oulun toimipiste palvelee asiakkaita kaikissa käytettyjen autojen myyntiin ja ostoon liittyvissä asioissa.

Oulun laajennuksen myötä LänsiAuton autokauppa toimii kymmenellä paikkakunnalla Suomessa; Espoosta Ouluun. Autotaloja on 11, myynnissä olevia merkkejä 12 – ja valtuutetun huollon LänsiAuto tarjoaa kesällä 2023 jo 18 eri merkille. Pääkaupunkiseudulla LänsiAuton autotaloista löytyy valtuutettu merkkihuolto liki jokaiselle autoilijalle, ja huollon työmääräyksiä tehdään vuodessa jopa 100 000. LänsiAuto toimii myös maailman suurimman autovuokraamon Enterprisen franchising-kumppanina Suomessa. Vuokraamon toimipisteistä pohjoisin sijaitsee Ivalossa, ja Enterprise Suomi palvelee vuonna 2023 noin 40 000 eri asiakasta.


”Kehitämme ja panostamme vaihtoautoliiketoimintaamme lisää jatkuvasti, ja osana sitä laajennamme toimintaamme myös maantieteellisesti. Avaamme LänsiAuton pohjoisimman toimipisteen nyt Ouluun, mikä tarjoaa meille loistavan tilaisuuden palvella jatkossa myös Oulun sekä sen lähialueiden asiakkaita. LänsiAuton tase on vahva, ja yhtiö on hyvin asemoitunut autokauppiaana ja autovuokraamona tulevaisuuteen.”, kertoo LänsiAuton vaihtoautoliiketoiminnan johtaja Tero Törmänen.


LISÄTIEDOT

Jussi Mattila
Kohdevastaava, Osakas
050 307 5245
jussi.mattila@trevian.fi

Tero Törmänen
Vaihtoautoliiketoiminnan johtaja, Osakas
0400 805 782
tero.tormanen@lansiauto.fi

Agore Kiinteistöt on vuonna 2017 perustettu täysin pohjoismaisomisteinen kiinteistösijoitusyhtiö. Tällä hetkellä Agoren portfolio sisältää kiinteistöjä 8 kaupungissa ympäri Suomea. Portfolio on kokonaisarvoltaan noin 200 miljoonaa euroa. Agore sitoutuu vastuulliseen kiinteistöliiketoimintaan ja tähtää oman toimintansa kehittämisessä laatuun ja kestävyyteen. Tiivis paikallisyhteistyö on Agoren toiminnalle tunnusomaista, jotta kaupunkien keskustat säilyvät vilkkaina ja elinvoimaisina. www.agore.fi

Trevian Asset Management on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin ja asuntoihin keskittyvät kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja – rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan yhteensä 1,2 miljardin euron kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi

X