Agore Kiinteistöt kantaa vastuunsa energiakriisissä

Energian saatavuuden epävarmuus ja nousevat kustannukset tehostavat Agore Kiinteistöillä jatkuvaa energiaoptimointia kiinteistöjen toiminnassa. Energian käytön säätely ympäristön ja kustannusten näkökulmasta, kehittyvä automaatiotekniikka ja kasvava seuranta ovat kiinteistöjen huollon ja ylläpidon kannalta Agorella perustoimintaa, jota on viety eteenpäin vastuullisuusjohtamisen tärkeimpinä kulmakivinä jo ennen energian saatavuuden mahdollisia ongelmia.

Agore Kiinteistöillä on kohteita joka puolella Suomea, joten jokaisen kiinteistön toimintaympäristö ja käyttötarkoitus otetaan huomioon ja arvioidaan siten, ettemme tingi kiinteistöjemme ylläpidosta emmekä turvallisuudesta. Kiinteistöjen omistajana Agorelle on tärkeää turvata toimijoidensa liiketoimintamahdollisuudet sekä heidän asiakkaidensa asiointiviihtyisyys. Tämä edellyttää Agore Kiinteistöjä hallinnoitavalta Trevian Asset Managementilta jatkuvaa dialogia eri sidosryhmien kanssa, jota käymme avoimesti tiedottamisen, tutkimusten ja mittausten avulla.

Vuokralaisyhteistyö ja oikeat kumppanit ovat avain onnistumiseen

Esimerkiksi Trevian toteuttaa kiinteistöjen jätteiden lajittelua ja hyötykäytön lisäämistä Agore kiinteistöjen kauppakeskuksissa muun muassa yhteistyössä vuokralaisten kanssa. Encoren jätehuollon asiantuntemuksen ja opastuksen avulla Agoren omistama kauppakeskus Revontuli nosti kierrätysastettaan vuonna 2021 yhdessä vuokralaistensa kanssa peräti yhdeksän prosenttiyksikköä vuodessa. Uudistukset tehostivat jätteiden lajittelua ja paransivat erityisesti muovin kierrätystä. Kauppakeskuksen toiminnasta ei enää päädy jätettä lainkaan kaatopaikalle.

”Pyrimme vastuulliseen kiinteistön omistamiseen ja hallinnointiin, jossa mahdollisimman korkea kierrätysaste ja matala hiilijalanjälki ovat merkittävässä osassa”, Trevianin tekninen päällikkö Hannu Tamminen sanoo. Encore Ympäristöpalveluiden kanssa toteutunut yhteistyö on vain yksi esimerkki. Jatkamme tehokkaiden ratkaisujen etsimistä myös energiakriisiin aktiivisessa yhteistyössä kaikkien sidosryhmiemme kanssa, Tamminen jatkaa.

Lisätietoja:

Hannu Tamminen
Tekninen päällikkö
044 230 6085
hannu.tamminen@trevian.fi

Agore Kiinteistöt on vuonna 2017 perustettu täysin pohjoismaisomisteinen kiinteistösijoitusyhtiö. Tällä hetkellä Agoren portfolio sisältää kiinteistöjä Suomessa ja portfolio on kokonaisarvoltaan noin 200 miljoonaa euroa. Agore keskittyy laatuun, kestävyyteen ja paikallisyhteistyöhön, jotta kaupungit pysyvät vilkkaina. www.agore.fi

Trevian Asset Management on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin ja asuntoihin keskittyvät kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja – rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan yhteensä 1,2 miljardin euron kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi

X