Vapauden hinta -valokuvanäyttely Venäjän hyökkäyssodan tuhoista Ukrainassa esillä Tampereen Tullintorilla 20.2.-5.3.2023

24.2.2023 tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Venäjä aloitti laittoman, laajamittaisen hyökkäyksensä Ukrainaan. 365 päivää hyökkäyssodan kauhua joka puolella Ukrainaa. Miljoonat ukrainalaiset – siviilit ja sotilaat – ovat joutuneet jättämään kotinsa ja uhraamaan kalleimpansa vapauden puolesta.

Tampereen Tullintorilla 20.2.-5.3.2023 järjestettävä Vapauden hinta -valokuvanäyttely tuo esille ukrainalaisten surun ja menetyksen, mutta myös toistensa auttamisen ja yhteisen vastarinnan. Näyttelyssä on myös kuvia Ukrainasta ennen venäjän hyökkäystä – muistuttamassa meitä siitä, kuinka hyökkäys voi tuhota elämän ja maan hetkessä – keskellä Eurooppaa.

Kuvat ovat Ukrainan ammattivalokuvaajien yhdistyksen, Ukraїner-mediahankkeen ja yksittäisten valokuvaajien toimittamia. Ennen Tamperetta näyttely on ollut esillä Postihallissa Helsingin päärautatieasemalla kesällä 2022 ja sitä ennen Vilnan rautatieasemalla Liettuassa.

– Meille oli tärkeää saada tämä näyttely Tampereelle. Ajankohta ei voisi olla merkittävämpi. Valokuvat olivat esillä viime kesänä Helsingissä päärautatieasemalla, jossa ne tavoittivat paljon sekä suomalaisia että ulkomaalaisia ihmisiä. Yhteistyökumppaniemme Tampereen Tullintorin ja Tampere-Talon kautta mahdollistamme valokuville laaja-alaisen näkyvyyden myös Tampereella. Tästä suuri kiitos heille, sanoo Artem Shchepkin, Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n puheenjohtaja ja yksi näyttelyn järjestäjistä.

– Valokuvien kautta voimme tuoda henkilökohtaisia tarinoita ukrainalaisten elämästä sodan keskellä lähemmäs tamperelaista yleisöä, toteaa Vitaliy Zabolotskyy, Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n varapuheenjohtaja.

Näyttelyn järjestäjinä toimivat Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry ja Helsingistä käsin toimiva Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry. Molemmat yhdistykset auttavat Ukrainaa ja sieltä paenneita ukrainalaisia sekä lisäävät suomalaisten tietoisuutta Ukrainasta muun muassa erilaisten kulttuuritapahtumien kautta. Lisää tietoa yhdistyksistä löydät osoitteista: https://www.uatampere.fi/ ja https://ukrainians.fi/.

Vapauden hinta -valokuvanäyttely Tampereen Tullintorilla 20.2.-5.3.2023.

Perjantaina 24.2. – Venäjän täysimittaisen sodan vuosipäivänä – Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry järjestää Tampere tukee Ukrainaa -mielenosoituksen.

Lisätietoja: Vitaliy Zabolotskyy 040-7775952.

X