BLOGISARJA, osa 2: Tulevaisuuden toimistojen 10 houkuttavuustrendiä

Etätyöskentelymahdollisuus on tuonut joustavuutta tehokkaaseen ajankäyttöön, mutta yhteisöllisyys, ergonominen työympäristö ja monet muut toimistojen edut eivät kuitenkaan täyty kotitoimistoissa. Tulevaisuuden työskentelymalliksi on kehkeytynytkin etä- ja toimistotyön yhdistämisen malli, hybridityöskentely. Hybridityö on keskeinen osa työnteon tulevaisuutta, joka yhdistää etä- ja toimistotyön parhaat puolet rakentaen joustavan työskentelymallin. Nykypäivän toimistojen täytyy kuitenkin olla entistä houkuttelevampia, jotta työntekijät haluavat tulla toimistoille. Toimitilojen viihtyvyydellä ja toimiston sijainnilla on tässä suuri merkitys.

Mitä tekijöitä työntekijät arvostavat ja kaipaavat toimistoympäristöstä, ja mitkä toimistojen edut houkuttelevat työntekijöitä toimistoille? Alan asiantuntijoidemme toimesta kokosimme kymmenen toimistojen houkuttavuustrendiä, joita tulevaisuuden toimistoissa tulisi huomioida.

Tässä blogin osassa käsitellään houkuttavuustrendit 6.-10.

Blogin ensimmäisessä osassa käsiteltiin trendit 1.-5.

6. Hyvinvoiva ja ergonominen työympäristö

Hyvinvoiva työympäristö vetää työntekijöitä puoleensa. Työympäristön ergonomian täytyy olla kunnossa ja siihen vaikuttavat mm. säädettävät työpöydät- ja tuolit sekä muut hyvinvointiin liittyvät tekijät. Työntekijät odottavatkin työpaikoiltaan laadukkaita, kestäviä työskentelyratkaisuja hyvän ergonomian mahdollistamiseksi.

Kiinteistöjen WELL-sertifiointi on osa työhyvinvoinnin edistämistä, sillä sertifioinnissa otetaan huomioon mm. kiinteistön valaistus, ilmanlaatu, juomaveden ja ravinnon laatu, akustiikka, materiaalit sekä miellyttävä lämpötila. Panostamalla työntekijöiden hyvinvointiin ja viihtyvyyteen, parannetaan myös toimiston houkuttelevuutta sekä työntekijöiden tuottavuutta.

7. Kattavat palvelut

Kauppakeskusten yhteydessä on usein lukuisia kauppoja ja palveluita, kuten posti, vaate- ja ruokakauppoja sekä viihde- ja hyvinvointipalveluita.

Palvelujen läheisyys helpottaa työntekijöiden arkea, kun voi lounastauon aikana hoitaa arjen juoksevia asioita tai jäädä työpäivän päätteeksi nauttimaan läheisten palveluiden tarjonnasta.

Toimiston läheiset palvelut tuovat lisäarvoa toimistoympäristöön ja helpottavat työntekijöiden arkea.

8. Liikuntamahdollisuudet lähellä

Tulevaisuuden toimistoissa panostetaan hyvinvointiin myös liikunnan keinoin. Työpaikkojen lähellä olevat monipuoliset liikuntamahdollisuudet houkuttelevat työntekijöitä toimistoille. Moni yritys onkin panostanut työntekijöiden hyvinvointiin ja liikuntaan muuttaessaan toimitiloihin, joissa on rakennuksen yhteydessä kuntosali tai muu eri liikunnan harjoittajan tilat.

Mm. kauppakeskusten yhteydessä tai läheisyydessä on usein kuntosaleja ja eri liikuntastudioita, joihin on kätevä mennä viereisestä toimistosta. Työpaikoilla kannustetaan myös työmatkaliikuntaan lisäämällä toimistolle pyöräparkkeja sekä siistejä suihku- ja pukeutumistiloja. 

9. Keskeinen sijainti ja hyvät liikenneyhteydet

Toimiston keskeinen sijainti ja hyvät liikenneyhteydet toimivat valttikortteina nykyajan työympäristöissä. Etätyöskentely on tuonut ajansäästöä kiireisiin aamuihin sekä iltapäivästä on jäänyt enemmän aikaa palautumiseen työmatkaan käytetystä ajasta. Toimistojen houkutteleva ja keskeinen sijainti on tärkeä ominaisuus työntekijöille, jotta sinne on kannattavaa tulla.

Hyvien julkisten liikenneyhteyksien lisäksi toimiston autopaikat ovat tärkeitä pidemmältä matkustaville. Kauppakeskukset sijaitsevat lähes aina hyvien kulkuyhteyksien päästä kaupunkien keskustoista – ellei sijaitse jo ihan keskustassa. Kaikissa Agoren kauppakeskuksissa tai niiden vieressä on isot parkkipaikat kauppakeskusten kävijöille sekä toimistovuokralaisille. 

10. Ekologinen työympäristö ja vastuullinen käyttäytyminen

Kestävän kehityksen edistäminen on nostanut suosiotaan viimeisten vuosien aikana myös toimitiloissa. Tulevaisuuden toimistoissa on otettava huomioon työympäristön ekologisuus, kestävyys sekä kannustettava vastuulliseen käyttäytymiseen.

Energiansäästäminen, lajittelu ja kierrätys sekä vastuulliset hankinnat ovat keskeisessä asemassa ekologisissa työympäristöissä. Hyvät julkiset kulkuyhteydet helpottavat työntekijöitä saapumaan toimistoille mutta ne tekevät myös työpaikasta ympäristöystävällisemmän.

Lisätiedot

Fanny Hagan
Marketing & Communications Specialist
Trevian Asset Management
Puh. 040 535 9116
fanny.hagan@trevian.fi

X